Maria Manuela

Maria Manuela

Maria Manuela med efternamnet Vintilescu är konstnärinnan som föddes i mitten av 1900-talet i Stockholm. Hon visar på sitt unika sätt skillnaden mellan österländskt och västerländskt, samtidigt som hon lyckas förena dem båda. De österländska traditionerna här i väst syns kanske mest i sammanhang som Feng Shui vid inredning av hemmen, för att söka och skapa balans och harmoni. Det är särskilt viktigt att lägga fokus på att hitta den balansen i den tid vi lever nu med mycket stress och teknik runt omkring oss.

Blandning av enkelhet och mystik
Skapelserna av Maria Manuela är en enkelhet utan att vara simpelt, och de lyckas fånga fascinerande utrycka och djupa känslor. Ansiktsuttrycken i målningarna är talande och förmedlar någon typ av tillstånd. Verken av Maria Manuela skapas av olika material och underlag, allt från linneduk till carborundumtryck och plexi. Konstnärens utveckling ledde till ett komplement med digital formgivning.

Beautiful card

Japansk konst
Japansk konst kännetecknas av naturliga material som papper och trä. Man jobbar mycket med motpoler som öppet och slutet, mörkt och ljust, grunt och djupt och så vidare. Genom att sälja guld som ligger hemma i byrålådan eller andra saker som man inte använder kan man få pengar över till att köpa exempelvis japansk konst.

Förgyll hemmet och hitta balansen
Ibland räcker det med små förändringar och komplement i hemmet för att det ska göra en stor skillnad för trivseln. Feng Shui tillhör den asiatiska läran om att bland annat ha en balans i hemmet. Allt vi har hemma och hur vi placerar det påverkar oss. Man jobbar mycket med de fem elementen trä, eld, jord, vatten och metall för att hitta balansen i hemmet. En hel del inom Feng Shui handlar om våra uråldriga instinkter tillsammans med de energier som omger oss. Genom att byta ut färger och föremål samt ha en tanke bakom hur vi placerar möbler och annan inredning kan vi styra energierna och energiströmningarna för att få den rätta balansen.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.